Subsidies

Friese Energiepremie voor besparingsmaatregelen

friese energiepremie
In de provincie Friesland kunnen huiseigenaren een (extra) subsidie ontvangen voor besparingsmaatregelen zoals isolatie van dak vloer of spouwmuur en HR++ glas. Hoe meer maatregen hoe meer subsidie (van € 350,- voor een maatregel tot een maximum van € 3.050,- bij vier maatregelen). Er is ook nog een “buurbonus” als uw buren hetzelfde doen. De premie loopt nog tot en met 2015. Meer info en aanvragen: Friese Energiepremie.

 

Stimulering Duurzame Energieproductie (SDE)

 rijksoverheid
Met SDE+ stimuleert het ministerie van Economische Zaken de productie van duurzame energie. Duurzame (hernieuwbare) energie is beter voor het milieu, maakt Nederland minder afhankelijk van fossiele brandstoffen en is goed voor de economie. De SDE+ richt zich op bedrijven en (non-profit) instellingen. lees meer..

 

Stimuleringsregeling voor de agrarische sector. Asbest eraf, zonnepanelen erop!

asbest eraf
Vanaf medio 2013 is de stimuleringsregeling Asbest eraf, zonnepanelen erop opengesteld. Vanaf 1 juli 2014 kunt u in een van de drie volgende situaties gebruik maken van de regeling ‘Asbest eraf, zonnepanelen erop’. lees meer..

 

Energiesprong Súdwest-Fryslân

energiesprong
Vanwege het succes van het project heeft de gemeente Súdwest-Fryslân besloten om alle inwoners te laten profiteren van Energiesprong. Komende maanden gaan wij de steden en dorpen in de gemeente bezoeken. U bent dan welkom op onze informatieavonden. Hier vertellen wij u over het duurzaam maken van uw woning. U kunt dan denken aan het isoleren van uw woning. Maar ook het plaatsen van zonnepanelen. Daarnaast geven wij informatie over hoe u de aanpassingen aan uw woning kunt financieren en welke subsidies er zijn. Bij Energiesprong Súdwest-Fryslân staat u centraal! lees meer..

 

Energie Werkplaats

energie-werkplaats
De Energiewerkplaats is een non-profit initiatief dat uitvoerende MKB-bedrijven ondersteunt bij het verduurzamen van de bestaande voorraad gebouwen. De verduurzaming van de bestaande gebouwen voorraad is de bouwopgave van de komende jaren. Om hier goed op in te kunnen spelen is noodzakelijk om de juiste kennis in huis te hebben. lees meer..

 

Provincie Fryslân

provincie
Minder regels provinciale subsidies: De nieuwe ASV
Vanaf 1 juli 2014 werkt de provincie Fryslân met een nieuwe subsidieverordening (ASV). Onder het motto ‘mienskip op 1’ verbetert de provincie de dienstverlening aan de omgeving. De nieuwe ASV gaat uit van meer vertrouwen en minder regels. Dit betekent duidelijke afspraken aan het begin en minder controlemomenten tijdens de uitvoering. Zo willen we het aanvragen van subsidies vereenvoudigen. lees meer..